Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 815g
Pes aprox. femella: 1,5Kg
Envergadura: 89 - 122 cm
Hàbitat: Bosc, sobretot quan és de tipus muntanyenc.
Aliments: Animals mitjans, com ocells i conills.
Amenaces: Humans.

Area de distribució:

accipiter-gentilis_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Identificació:
Rapinyaire diürna de mida mitjana. Amb una envergadura d’uns 110 cm. i una longitud d’uns 52 cm. Ales arrodonides i cua llarga. Dors marró grisenc, pit i ventre amb ratlles transversals. En els joves, el color és marró amb taques verticals.