Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 10 kg
Pes aprox. femella: 10 kg
Envergadura: 250 - 295 cm
Hàbitat: Espècie típicament forestal, amb certa predilecció per les grans coníferes a l’hora de construir el niu..
Aliments: Carronya.
Amenaces: Humans, verins, torres elèctriques.

Area de distribució:

aegypius-monachus_area

Estat de conservació: Gairebé amenaçada

estat_NT

Identificació
Rapinyaire diürna i carronyera més grossa d’ Europa. Amb una envergadura d’uns 285 cm. i una longitud d’uns 110 cm. Plomatge marró fosc-negre. Cap cobert d’un curt plomatge i coll pelat.