Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 1,6 kg
Pes aprox. femella: 1,6 kg
Envergadura: 133 - 160 cm
Hàbitat: Prefereixen terres baixes. Zones obertes barrejades amb boscos, també zones humanitzades i aiguamolls.
Aliments: Carronya, sargantanes, insectes i ous.
Amenaces: Humans, verins i torres elèctriques.

Area de distribució:

cathartes-aura_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Identificació
Rapinyaire diürna i carronyera mitjana. Amb plomatge negre, el coll i el cap grisos sense plomes i amb la pell molt arrugada.