Corvus albus

 

Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 700 g
Pes aprox. femella: 400 g
Envergadura: 60 – 90 cm
Hàbitat: Espais oberts i zones humanitzades.
Aliments: Carronya, ratolins, sargantanes, insectes, ous, pollets, fruita i llavors.
Amenaces: Humans i residus tòxics.

Area de distribució:

cathartes-aura_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Identificació
Ocell de la família dels còrvids que habita a camp obert, sovint a prop del medi humà, a la major part de l’Àfrica Subsahariana.

Distribució
Aquest corb es troba a la major part de l’Àfrica Subsahariana, arribant també a Madagascar. Més petit que l’autòcton (Corvus corax).

Hàbitat
Preferències per zones obertes. Adaptat a la presència humana, es mou pels cultius a la recerca d’aliments.

Característiques
Els corbs són els ocells més grossos dels passeriformes
Es mou en grups. Molt sociable.
Els còrvids són ocells molt intel·ligents, amb comportaments molt complexos. Segueixen a qualsevol depredador per fer-lo fora del seu territori o bé per aprofitar les restes de menjar que hagin caçat.
L’esperança de vida és d’uns 30 anys.

Alimentació
La seva alimentació és omnívora. Dieta molt variada, i quan caça ho fa amb el bec i no pas amb les urpes com ho fan les rapinyaires.

Curiositats
És l’únic ocell del centre que no és una rapinyaire, ja que no compleix les tres característiques indispensables per a poder-ho ser (una rapinyaire és un ocell estrictament carnívor, amb bec i urpes en forma de ganxo).
Capacitat d’imitar sons, fins i tot la veu humana.