Bubo africanus

 

Activitat: Nocturna
Pes aprox. mascle: 480 g
Pes aprox. femella: 850 g
Envergadura: 70 – 100 cm
Hàbitat: Boscos amb clarianes i a les sabanes amb formacions rocoses.
Aliments: Animals petits i mitjans com aus, rosegadors, rèptils i insectes.
Amenaces: Humans i àligues.

Area de distribució:

bubo-africanus_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Distribució
Originari de l’Orient Mitjà i Àfrica.

Hàbitat
Allunyat de zones de selves i boscos densos, freqüenten molt les zones rocalloses.

Característiques
Un dels més petits del gènere Bubo.
De tonalitats clares i ulls grocs.
S’aparellen de per vida. L’època d’aparellament comença el juliol. Els joves comencen a volar al cap de 7 setmanes de vida i 5 setmanes després abandonen el niu. Poden viure uns 10 anys en estat salvatge i fins a 20 en captivitat.

Alimentació
Mamífers, aus, insectes i petits rèptils.

Curiositats
Estretament emparentat amb el duc vermiculat (Bubo cinerascens). Fins fa poc es considerava una mateixa espècie.
Una curiositat del comportament dels ducs africans, és que els agrada molt prendre el sol. La idea que els nocturns no guanten la llum solar és totalment errònia, el sol és molt important pel plomatge i pels ossos. Nocturn només fa referència a la seva màxima activitat en estat salvatge, però les nocturnes també cacen durant el dia quan necessiten més preses per alimentar a la seva prole. De fet l’activitat diària d’aquestes aus sempre va relacionada amb la gana, sigui de dia o sigui de nit.
Les rapinyaires nocturnes són més actuals que les diürnes (fa 70M d’anys) i, precisament han pogut evolucionar, evitant la competència pel menjar.