Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 195 g
Pes aprox. femella: 235 g
Envergadura: 57 - 80 cm
Hàbitat: Molt variable, des de zones mig desèrtiques fins zones de bosc humit.
Aliments: Ocells, ratolins, granotes, sargantanes i insectes.
Amenaces: Humans, àligues, ducs i corbs.

Area de distribució:

falco-tinnunculus_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Identificació
Rapinyaire diürna petita. Amb una envergadura d’uns 75 cm. i longitud d’uns 35 cm. amb el plomatge marró amb taques negres a la part dorsal i més clar en el pit, el mascle té el cap i la cua gris. En el vol destaquen les seves ales punxegudes, la llarga cua que desplega freqüentment, sobretot quan fa "l'aleta".
A la imatge: femella a primer terme, mascle al fons.