Ja falta poc perquè s’acabi l’hivern. L’hivern al Cim d’Àligues és una època que hem d’aprofitar. Cal deixar-ho tot punt de cara a rebre la primavera i, per tant, ens toca fer revisió general i cuidar-nos de que el bosc també estigui en perfectes condicions.

Un hivern amb temperatura moderada i sense mesures especials

Enguany no ha estat un hivern gaire fred, per la qual cosa no ens ha calgut prendre mesures especials, ni amb els Secretaris, ni amb els Xots de cara blanca. Quan l’hivern és molt fred, cal tenir molta cura per tal de que aquestes aus no passin massa fred, ja que són molt sensibles. Solem aplicar mesures com connectar la calefacció als nius de la parella de secretaris o fins i tot el trasllat dels xots en gàbies amb més calefacció i més protegides.

Flor Ametller

 

Dit això, aquesta època l’aprofitem per fer revisió general i reparar alguns desperfectes que s’hagin produït a les gàbies de cria, així com també per canviar la sorra dels nius, desinfectar, netejar les males herbes, etc.

Enguany també hem aprofitat per modificar un aviari en tres gàbies, ideals per a la cria d’aus mitjanes i grans, com els voltors i les àguiles. Fins i tot hem incorporat un modern sistema programable per omplir i buidar les banyeres on es banyen aquests aus.

 

Gàbies noves

 

 

 

 

 

 

 

El bosc, en perfectes condicions de cara a la primavera

 

Arribat aquest moment, també ens cuidem de deixar el bosc en perfectes condicions per tal de rebre la primavera en les millors condicions. Algunes accions que hem dut a terme són:

 

  • Fumiguem els pins amb productes biològics contra la processionària, ja que les erugues, a més de menjar-se les fulles dels pins, són molt urticants tant per a les persones com per als animals.
  • Netegem i podem els arbres, sobretot els que hi ha al costat de l’amfiteatre on es fan les sessions de vol. Els netegem de branques, per tal de que els falcons puguin travessar-los amb aquest vol tant ràpid i rectilini que els fa únics, de manera que puguin gaudir d’aquests espais entre arbres i sense branques per  creuar la zona de vol amb major facilitat.
  • També és el moment en què aprofitem per treure algun arbre que hagi pogut caure pel vent o arreglar aquells que han estat tocats per algun llampec, amb l’objectiu d’evitar el risc d’incendi a l’estiu.

 

 
Així doncs, aviat arribarà la primavera i al Cim d’Àligues ja ho tenim tot apunt. Esperem la teva visita!