Ha estat tota una sorpresa, ja que donàvem l’ou per avortat perquè es passava de dies. Ja deu tenir dos mesos!

El podeu veure a la seva instal·lació, situada a la part dreta de l’aviari.
És una instal·lació força grossa, ideal per aquest tipus de criança: cria parental. Són els pares biològics els que crien als seus polls però en constant contacte amb les persones. Amb això aconseguim que els pollets no siguin cridaners, i alhora que no ens tinguin por i que en el moment d’aparellar-se, si així ho volguéssim, fos molt més viable, ja que reconeixeria com a parella a un individu de la seva mateixa espècie.

pollet de voltor africà

Quan una parella és la primera vegada que cria, normalment retirem els ous i els posem a la incubadora per criar-los a mà, d’aquesta manera podem potenciar una segona posta, i així garantim que el primer pollet tiri endavant, ja que no sabem com reaccionarien uns pares primerencs. En una segona posta, si volem que siguin els pares que el criïn, retirarem els ous però els posarem uns ous de substitució. D’aquesta manera els incubarem nosaltres i en el moment que l’ou es començi a trencar, els hi canviarem. A partir d’ara serà bo arriscar-se, i si l’operació té èxit, reforçarà molt el vincle de la parella i ens estalvia molta feina!

La femella d’aquesta parella de voltors africans va arribar al centre el desembre del 2008, i li faltava l’ull esquerre.
A causa de la lesió vam decidir que no era adient fer-la sortir a sessió de vol, però com que no ens agrada tenir aus només d’exposició, vam provar d’ajuntar-la amb el nostre mascle i així aconseguir una parella reproductora. La seva lesió no té per què afectar a la reproducció! I és evident que va ser tot un èxit!!
La primavera del 2011 va néixer al centre el primer pollet de voltor africà, una femella. Per nosaltres, en aquells moments, era una incògnita com seria la seva evolució, no teníem prou experiència amb pollets de voltor.
Tot va anar molt bé!, però vam estar tan pendents, que vam fer d’ella un voltor molt impremtat!! El símptoma que no s’ha independitzat massa és el fet que no deixa de cridar!! Ara ja té 5 anys, i és un dels nostres voltors de vol. Encara conserva el plomatge de juvenil, no ha mudat del tot. Quan són adults tenen l’esquena de color blanc.

Cada any hem anat tenint pollets d’aquesta parella.
El poll del 2012 ja el van criar els pares i ho van fer molt bé! Era una mica poruc, però ara està en un centre de Gal·les (Regne Unit) fent gaudir a la gent del seu vol.

Amb nosaltres també s’ha quedat un poll del 2014. Està a la primera instal·lació dels voltors comuns, al costat dels milans negres.

I en aquests moments, ja ha nascut el segon pollet de l’any!!, el dia 2/03/16 va néixer a la incubadora. En aquest cas, ens veurem obligats a criar-lo a mà. No el podem posar amb els pares perquè es porten massa diferència amb el primer i és possible que no tirés endavant!