Bubo virginianus

 

Activitat: Nocturna
Pes aprox. mascle: 650 g
Pes aprox. femella: 1 kg
Envergadura: 90 – 150 cm
Hàbitat: Molt variable, evita zones molt fredes i els boscos molt densos.
Aliments: Conills, ratolins, ocells i peixos.
Amenaces: Humans, torres elèctriques, carreteres i àligues.

Area de distribució:

bubo-virginianus_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Distribució
Es distribueix al llarg de tot Amèrica, des de les tundres al nord de Canadà i Alaska (sense arribar a la part més nord) fins a Sud-amèrica.

Hàbitat
Viu en una gran varietat d’hàbitats, tant en sabanes com en boscos.

Característiques
Una de les nocturnes més grosses d’aquest continent.
Té dues fases de color clarament diferenciades, la fase fosca és de zones de vegetació densa i la fase clara, típica de les regions més àrides.
La seva oïda està molt desenvolupada, com és comú a totes les rapinyaires nocturnes, a causa de la seva asimetria.
La presència de dos pinzellets a sobre del cap de moltes nocturnes, fa pensar que tenen orelles. Però en realitat són plomes que ajuden al camuflatge quan estan descansant.

Alimentació
És una espècie força generalista i oportunista, per la qual cosa s’alimenta d’una gran diversitat de preses: petits i mitjans mamífers com ara rates, ratolins, conills, mofetes, esquirols, ocells, rèptils, amfibis. Fins i tot, de peixos i invertebrats.

Curiositats
A l’era Quaternària ja apareixien els primers fòssils d’aquesta espècie que pot agafar altituds de 4500m en els Andes.
Existeix documentació d’haver-se vist a la natura exemplars adults albins incomplets.