Cim d'Àligues

A prop nostre

Llocs d’interès

Caldes de Montbui

A través dels emblemàtics carrers del nucli antic, podem descobrir en una passejada l’històric itinerari termal: les antigues Termes Romanes, la simbòlica Font del Lleó i els safareigs d’aigua termal, avui dia encara en funcionament, així com el Museu Thermalia.
Ajuntament de Caldes de Montbui
Apartaments Font del LLeó (Caldes de Montbui)
Camping El Pasqualet (Caldes Montbui)

Sant Miquel del Fai

És un lloc amb molt d’encant. L’església de Sant Miquel, una bonica capella construida al segle X es troba endinsada dins una balma. Hi ha un petit museu i una sala d’audiovisuals. Coves amb un espectacular salt d’aigua del riu Tenes . Per visitar, cal fer reserva.
Hotel Molí de la Torre (Bigues i Riells)

Castellterçol

Museu Casa Prat de la Riba (o antiga casa Padrós, amb traces del S.XVII) es troba al centre del poble. És la casa a on va néixer i va morir l’eminent polític català Enric Prat de la Riba. A més, la visita ens permet observar com era una casa rural benestant d’inicis del s. XX.

Moià

Les Coves  del Toll són unes de les coves prehistòriques d’Europa més riques en fauna del Quaternari. Restes de foc i de sílex corresponents al Mosterià ens demostren la presència de l’home Neandertal durant el Paleolític Mitjà (entre 100.000 i 40.000 anys) a la comarca del Moianès.
Les Coves del Toll
Apartaments rurals (Moià)

Activitats i enllaços d’interès

Per la seva ubicació en Els Cingles de Bertí, Cim d’Àligues és un lloc que es pot combinar perfectament amb altres activitats de la zona.

Senderisme

Sender de llarg recorregut Gr5
Aquest sender passa davant del centre. Direcció a Aiguafreda per S. Miquel del Fai Direcció Montserrat.

Els 3 Monts (un tram)
Temps: 3,5 h
Itinerari: Sant Feliu de Codines (nucli urbà)
Llargada: 14 km – Desnivell: 829 m
(pujada: +453 m; descens: -376 m)

El Parer – Can Bosc
Temps: 2 hores 45 minuts
Itinerari: El Parer – Ermita de Sant Climent – Can Bosc
Llargada: 8,660 km
Desnivell: 180 metres

Ronda codinenca
Temps: 10 hores
Llargada: 34 quilòmetres
Desnivell: 500 metres

Rutes BTT

Santa Coloma Sasserra
Itinerari: Era Nova – El Perer – Sant Quirze Safaja – Urb. Solà del Boix – Horta del Castell – Terçol – Ctra. de Castellcir – GR177 – Sta. Coloma Sasserra – El  Giol – Castellcir – Balma del Vilardell – Embassament de Sant Quirze Safaja – Torrent de la font del Boix – Coll de Poses – Pinars del Badó – Revolt de la Font de la Serp – Sant Climent – Pla de la Costa – Era Nova.
Llargada: 36,5 km – Desnivell: 950 m

L’ermita de Sant Climent
Itinerari: Aparcament Cim d’Àligues – miradors del Perer – mas El Perer – ermita de Sant Climent – aparcament Cim d’Àligues.
Llargada: 8 km – Desnivell: 130 m
Temps: 1h i 15 min.