Bubo capensis

 

Activitat: Nocturna
Pes aprox. mascle: 900 g
Pes aprox. femella: 1,8 kg
Envergadura: 100 – 140 cm
Hàbitat: Muntanya i espais oberts.
Aliments: Conills, ratolins, ocells i rat-penats.
Amenaces: Humans i àligues.

Area de distribució:

bubo-capensis_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

 

Distribució
Duc bàsicament sud-africà amb poblacions aïllades més al nord (Etiòpia, Kènia, Tanzània).

Hàbitat
Habita tant en boscos tropicals i subtropicals com a sabana i desert.

Característiques
Una de les nocturnes més grosses d’Àfrica.
Té les dues “banyetes” típiques de moltes nocturnes, útils pel camuflatge.
No és estrany veure’ls girar 180 graus el seu cap. Tot i que les nocturnes, el poden girar 270 graus per poder compensar la posició frontal dels seus ulls i la incapacitat de poder girar els ulls lateralment. Els ulls frontals, però, són molt útils en les nocturnes perquè donen una visió totalment binocular, molt important per poder calcular bé les distàncies alhora de caçar.

Alimentació
S’alimenta d’aus i mamífers, tan petits com també de la mida de faisans i damans.

Curiositats
Una característica curiosa d’aquesta nocturna respecta les altres, és que caça molt bé a l’aire: ocells i ratpenats són les seves preses preferides.