Necrosyrtes monachus

 

Activitat: Diürna
Pes aprox. mascle: 2 kg
Pes aprox. femella: 2 kg
Envergadura: 150 – 180 cm
Hàbitat: Zones de camp obert i sabanes.
Aliments: Carronya i insectes.
Amenaces: Humans i residus tòxics.

Area de distribució:

necrosyrtes-monachus_area

Estat de conservació: Preocupació menor

estat_LC

Distribució
Distribuït per l’Àfrica subsahariana.

Hàbitat
Típic habitant, més aviat sedentari, de zones obertes (sabanes i praderies)

Característiques
El color de la seva cara ens indica el seu estat de salut i el seu estat d’ànim: quan està rosat vol dir que està perfectament. Si s’espanta o no es troba bé, pot quedar molt pàl·lid. Els ulls són de color marró fosc i estan envoltats d’un anell fi de color blau.
Es reprodueix en qualsevol època de l’any. Pon un únic ou que cova durant uns 45 dies. Al cap de quatre mesos de néixer, el pollet pot volar, però continua amb els seus pares encara un mes.

Alimentació
S’alimenta de carronya i de petits insectes. Bec llarg i prim que va molt bé per escurar, posant-lo entre vèrtebres i costelles.

Curiositats
Un dels voltors més petits d’Àfrica.
Molt abundant al medi humanitzat, on en general és respectat per les poblacions humanes com a un eficient escombraire.